One-Time Secret 0.11-RC1 online

One-Time Secret

One-Time Secret to narzędzie do udostępniania haseł i poufnych notatek. Zamiast wysyłać hasło e-mailem, SMS-em lub aplikacją do przesyłania wiadomości, korzystasz z jednorazowego „sekretu” i zamiast tego wysyłasz link i hasło, aby otworzyć wiadomość. Jest to sposób udostępniania poufnych informacji, który jest zarówno prosty, jak i bezpieczny.

Jednym z największych wyzwań dla firm i osób prywatnych jest bezpieczne udostępnianie haseł. Wiele osób używa poczty e-mail, arkuszy kalkulacyjnych lub komunikatorów do udostępniania haseł. Problem z tymi metodami polega na tym, że można je łatwo kopiować lub udostępniać, nie mamy kontroli nad tym, kto ma dostęp do naszych danych uwierzytelniających.

FAQ, jako cechy narzędzia One-Time Secret:
  • Dlaczego miałbym tego używać?
    Gdy wysyłasz ludziom hasła i prywatne linki za pośrednictwem poczty e-mail lub czatu, kopie tych informacji są przechowywane w wielu miejscach. Jeśli zamiast tego użyjesz jednorazowego łącza, informacje zachowają się podczas jednego przeglądania, co oznacza, że ​​nikt inny nie będzie mógł ich później odczytać. Pozwala to na wysyłanie poufnych informacji w bezpieczny sposób, wiedząc, że widzi je tylko jedna osoba.
  • Dlaczego nie mogę wysłać zdjęć lub innego rodzaju plików?
    Wyzwanie związane z wysyłaniem plików, w szczególności obrazów, polega na tym, że nie ma absolutnej gwarancji, że nie zostały one skopiowane lub udostępnione innym osobom. Aby upewnić się, że niczyje prywatne informacje nie zostaną nieświadomie udostępnione.
  • Ale mogę skopiować tajny tekst?
    W przypadku obrazów i innych typów plików mogą one zawierać metadane i inne potencjalnie ujawniające informacje o tym, kto jest nadawcą lub odbiorcą. Ponownie, ma to na celu zapewnienie, że żadne prywatne informacje nie zostaną udostępnione poza zamierzonym odbiorcą.
  • Czy mogę odzyskać „sekret”, który został już udostępniony?
    Nie. Wyświetlamy go raz, a następnie usuwamy. Potem znika na zawsze.
  • Jak długo dane są przechowywane?
    „Tajemnice” przechowywane sa do 7 dni dla użytkowników anonimowych i do 14 dni dla darmowych kont. Następnie są automatycznie usuwane i znikają na zawsze. Uwaga: zanim przeczytasz „tajemnicę”, jest ona już usunięta z serwerów.
  • Jaki jest maksymalny rozmiar wiadomości?
    Maksymalny rozmiar to 1000 KB dla anonimowych użytkowników, 1000 KB dla bezpłatnych kont oraz więcej dla płatnych.
  • Dlaczego powinienem mieć zaufanie do tego narzędzia?
    Autor programu: ogólne, nie możemy nic zrobić z Twoimi danymi, nawet gdybyśmy chcieli (czego nie robimy). Jeśli jest to na przykład hasło, nie znamy nazwy użytkownika ani nawet aplikacji, do której służą dane uwierzytelniające.
    Jeśli dołączysz hasło (dostępne w „Opcjach prywatności”), użyjemy go do zaszyfrowania „tajemnicy”. Nie przechowujemy hasła (tylko zaszyfrowany hash), więc nigdy nie możemy wiedzieć, jaki jest „sekret”, ponieważ nie możemy go odszyfrować.
    Poza tym kod jest open source , więc możesz go przejrzeć i/lub uruchomić własną instancję.

Zarejestruj (darmowe konto) i uzyskaj możliwość wysyłania poufnych wiadomości przez e-mail.

Działa w systemach: wieloplatformowy
Dostęp do Internetu + rejestracja (opcjonalnie)
Licencja: bezpłatny (GNU GPLv3)

Zmiany w wersji: link

Languages: Arabic, Bulgarian, Catalan, Chinese, Czech, Danish, English, French, German, Greek, Hebrew, Italian, Nederlands, Polish, Portuguese, Russian, Slovenian, Spanish, Swedish, Turkish.

You may also like...